Vloerverwarming en pompgroepen in showroom

Werf met vloerverwarming en pompgroepen in het kader van bouw van nieuwe Alfa Romeo garage / Project Renga

 

Omschrijving Project
Plaats : Charleroi, België
Start werf : 2014
Duurtijd werf: 2 weken
Oppervlakte : 765 m² op 8 verdiepingen
Type werf : Renovatie
Assortiment : Skinpress - Meibes - Biofloor
Installateur : Climatec - Charleroi
Studiebureau : COMAP – Intern studiebureau

Doel project

Bouw van een showroom en bureaus met verwarming op lage temperatuur. Het aangeboden systeem in vloerverwarming waarborgt een verwarming op lage temperatuur. Het systeem dat gekozen werd is een Tacker plaatsing van de vloerverwarming op een chape in PU-schuim. De vloerverwarming wordt aangevoerd met een Meibes pompgroep die op zijn beurt verbonden is met een condenserende gaswandketel. Het hele systeem van buizen en koppelingen tussen de ketel, de Meibes pompgroep en de collector voor vloerverwarming gebeurt via multilagen buizen en bijhorende SkinPress perskoppelingen van COMAP.

COMAP oplossing

Na grondige analyse van het project door het intern studiebureau van COMAP werd een gedetaillerd legplan voorgelegd aan de installateur. Hier werd o.a. rekening gehouden met de koudebruggen door de grote vensters in de showroom. Om deze koudebruggen op te vangen berekende het studiebureau een legstramien van 10 in plaatse van 15 in de gevoelige zones.

De aanvoer van de collectoren gebeurt in met het système Skin multicouche parfois jusqu’en diamètre 50.

La large gamme de solutions de raccordement et de régulation COMAP a permis d’offrir une solution globale et une garantie système sur l’entièreté du système de la chaudière à l’émetteur de chaleur en incluant ce dernier système dans la garantie.

> Download de referentiefiche [PDF]