Thermische appartementsmodules

Downloaden

De continue drang om voor residentiële appartementsgebouwen de energie-efficiënte te maximaliseren en de uitstootwaarden te minimaliseren zorgen ervoor dat steeds meer bouwpromotoren opteren voor een systeem van decentrale appartementsmodules verbonden aan één centrale stookplaats in plaats van individuele verwarmingsketels.

Deze evolutie valt perfect te combineren met hernieuwbare energiebronnen met behoudt van de individualisering van het beheer en de opmeting van het verbruik aan warmte en sanitair warm water.

De thermische appartementsmodules van COMAP maken het mogelijk om vertrekkend van één enkele primaire kring in het gebouw alle appartementen te voorzien van een maximaal comfort aan warmte en sanitair warm water.

Het sanitair warm water wordt onmiddellijk aangemaakt bij vraag dankzij de platenwisselaar die gevoed wordt door de debietregelaar.  Het maximale aangeleverde vermogen in sanitair warm water gaat van 35 tot 46kW volgens  het  model.

De omgevingstemperatuur van de woonst wordt geregeld via een ruimtethermostaat die een tweewegkraan bedient. De indienststelling van een thermisch verdeelstation  gebeurt samen met pompgroepen, de  regeling en een buffervat die eveneens door COMAP worden aangeboden.

Voordelen COMAP appartementsmodules

Comfort en energieefficiëntie

  • Het hele jaar door genieten van een maximaal warmtecomfort
  • De decentrale productie van sanitair warm water zorgt voor een vermindering van de gebruiks – en onderhoudskosten in vergelijking met compleet gecentraliseerde verwarmingsinstallaties

Installatiesnelheid en plaatswinst

  • De modules worden compleet geleverd en gemonteerd op een bevestigingsplaat.
  • Modules worden ontwikkeld volgens een standaardmaat wat de installatie vergemakkelijkt
  • Een vereenvoudigde technische ruimte die niet meer beschikt over een warmwaterkring en zodoende plaats en installatiekosten beperkt.

Duurzaamheid

  • Elke module ondergaat een doorgedreven indienststelling die de dichtheid voor 100% waarborgt
  • De modules zijn zodanig ontwikkeld dat ze zorgen voor onmiddellijke warmwaterproductie en zodoende legionellabesmetting vermijden.

Toepassingen van COMAP appartementsmodules

De thermische modules van COMAP zijn aangepast voor de volgende toepassingen :

Verwarming

Sanitair warm water