Blijf up-to date,
schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

AutoSar

Voor meer eenvoud heeft COMAP een oplossing ontwikkeld waarbij het regelsysteem direct in de thermostaatkraan of de hydraulische module is geïntegreerd: AutoSar. Door de gehele balancering toe te vertrouwen aan de radiatoren wordt het balanceren van de gehele installatie vergemakkelijkt.

Dankzij onze AutoSar-oplossingen profiteert u van thermisch en geluidscomfort door het energieverbruik te optimaliseren en tegelijkertijd de prestaties van de verwarmingsketel te verbeteren.

VOORDELEN 
VAN HET AUTOSAR-GAMMA

  • TIJDWINST

1. De berekening van de uitbalancering vraagt weinig tijd: alleen de debieten moeten worden berekend.
2.   Aftakkingen en/of stijgleidingen hoeven niet meer uitgebalanceerd te worden: de regeling gebeurt rechtstreeks op de kranen.
3.  Snellere installatie van de thermostaatkranen dankzij dubbele O-ringen op de kranen: dichting zit vervat in het kraanhuis.

  • EENVOUD

1.  Dankzij de uitbalanceringstechnologie is het niet langer nodig om in de technische kokers of in de kruipkelder te gaan om de uitbalancering uit te voeren.
2.  De AutoSar-oplossingen zijn compatibel met installaties met zijdelingse aansluiting, centrale aansluiting en ingebouwd kraanwerk, alsook met alle leidingtypes: meerlagen-, staal- of PEX - buizen.
3.   De automatische debietregeling vereenvoudigt en garandeert de precieze uitvoering van de berekende inregelingen op de radiatoren.

  • PRESTATIES

1.   Verbeterde condensatie van de verwarmingsketel dankzij geoptimaliseerde retourtemperatuur.
2.  De AutoSar-thermostaatkranen (EN215 gecertificeerd) zijn compatibel met de M30 thermostaatkoppen van COMAP, en in het bijzonder met de Sensity thermostaatkop.

  • BESPARING

1.  Een correcte uitbalancering zorgt ervoor dat het verbruik van de radiatoren niet hoger is dan nodig.
2.  Het onderhoud van de verwarmingskring is veel eenvoudiger en er is minder tijd nodig voor de opleiding van de onderhoudstechnici. Dat levert zowel tijdwinst als een kostenbesparing op.
3.  Een verwarmingsketel met betere prestaties verbruikt sowieso minder.

  • COMFORT

1.  Bij een correct uitgebalanceerde kring daalt het risico op oververhitting en onvoldoende verwarmde ruimtes. De warmte wordt beter verdeeld over de volledige woning en verbetert zo het comfort van de bewoners.
2.  Een correcte uitbalancering vermindert het risico op geluidshinder door overdruk in de kring, een vaak gehoorde klacht in collectieve woonvormen.