Blijf up-to date,
schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Komeo

De Komeo waterbehandelingsunit is de enige oplossing die het leidingwater zowel ontkalkt als zuivert. Met één enkel toestel worden uw leidingen en huishoudtoestellen zo beschermd tegen kalkaanslag en geniet u van drinkwater van optimale kwaliteit.

Al meer dan 30 jaar ontwikkelt en produceert COMAP oplossingen die de kwaliteit van het kraantjeswater verbeteren en bijdragen tot het wooncomfort.

De Komeo waterbehandelingsunit is verkrijgbaar via het netwerk van professionele distributeurs.

EIGENSCHAPPEN VAN KOMEO

  • Beschermt leidingen en toestellen tegen kalkaanslag
  • Verwijdert slechte chloorsmaak
  • Garandeert de optimale kwaliteit van drinkwater
  • Filtert pesticiden, herbiciden, zware metalen en mangaan
  • Milieuvriendelijk: geen chemische behandeling of gebruik van zout
  • Detecteert lekken in het leidingnetwerk
  • Bediening vanop afstand (via de app voor tablet en smartphone)

HOE WERKT KOMEO?

De Komeo waterbehandelingsunit heeft een drievoudige werking: het beschermt tegen kalkaanslaag, filtert de kleinste verontreinigingen uit het water en neutraliseert bacteriën, zonder dat daar een chemisch procedé aan te pas komt.

De elektronica van de Komeo neutraliseert kalkaanslag door het terugdringen van de hechtkracht en behoudt daarbij de origineel in het water aanwezige mineralen (zonder dat er te veel natrium of te weinig calcium in het water zit).

De zelfreinigende voorfilter houdt de in het water zwevende deeltjes vast, voorkomt de snelle verstopping van de filters en verlengt hun levensduur.

Met de gemotoriseerde kleppen kan het watercircuit opengezet en afgesloten worden en wordt de voorfilter automatisch gespoeld zonder dat de patronen gedemonteerd hoeven te worden.
Twee filter met actieve kool houden de zware metalen en vervuilende micro-organismen tegen. Ze houden ook het teveel aan mangaan vast en neutraliseren de slechte chloorsmaak.

De UV-c lamp neutraliseert de bacteriën en virussen. De debiet- en druksensoren van de Komeo detecteren lekken en geven in real time informatie over het waterverbruik*, de druk in de leidingen en de slijtage van de onderdelen.