Blijf up-to date,
schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Stille radiatoren?... Het kan!

COMAP - Senso head
Product focus

Niets storender dan een ‘tikkende radiator’… Voor dit probleem heeft COMAP de perfecte oplossing. Want één van de troeven van ons nieuwe gamma thermostaatkranen is dat bij het Senso gamma ‘fouten bij de montage’ worden gecompenseerd en lawaaierige radiatoren bijgevolg uitgesloten zijn. Hieronder leest u hoe we op basis van onze expertise niet alleen voor stille, maar ook voor efficiënte en esthetische installaties, zorgen.

COMAP produceert sinds midden de jaren ’70 thermostaatkoppen in haar  fabriek in Abbeville. Vandaag behoren de technische prestaties van de Senso thermostaatkop tot de beste van de markt.

Begin de jaren ’80 verving COMAP de voelers met was capsule  van zijn thermostaatkoppen door voelers met een vloeistof capsule . Op die manier kan de omgevingstemperatuur veel preciezer afgelezen worden.

Toen begin de jaren ’90 de eerste Senso thermostaatkop uitkwam, zette COMAP een belangrijke stap voorwaarts, in het bijzonder wat betreft het installatiegemak.

  • Met de vaste, geïntegreerde aanslag (deze is niet langer verwijderbaar zoals bij de oude modellen) kan de gewenste temperatuur vastgezet of begrensd worden.
  • De beschermkapjes vermijden dat de thermostaatkop beschadigd raakt tijdens de montage.
  • De anti-diefstalring verhindert de demontage van de thermostaatkop.

Begin 2013 kwam het nieuwste model van de Senso op de markt.

  • De nieuwe generatie behield de troeven van het vorige model, terwijl de technische prestaties van de thermostaatkop er fors op vooruit gingen.
  • De thermostaatkop kreeg een modernere en elegantere look en werd onderhoudsvriendelijker: met de personalisatiekit van 12  kleuren kan de Senso kop naar wens gepersonaliseerd worden.

Ook de thermostaatkraan werd aangepast. Het mechanisme werd preciezer, stiller en reversibel. Dat laatste betekent dat ‘montagefouten’ (omgekeerde stroomrichting van het water in de kraan, en dus in de radiator) kunnen gecompenseerd worden.

In de meeste gevallen ligt de ‘omgekeerde’ montage van de thermostaatkraan aan de basis van het geluid van de radiatoren. Met de Senso thermostaatcombinaties worden verwarmingsinstallaties niet alleen efficiënter, maar ook eleganter en echt stil!

Neem contact op met het COMAP-filiaal in uw buurt voor meer informatie over ons volledige gamma thermostaatkoppen en -kranen.

Wat is een thermostaatcombinatie?

  • De combinatie van een thermostaatkop die de omgevingstemperatuur meet en van een thermostaatkraan die bepaalt hoeveel water wordt doorgelaten en de mechanische verbinding vormt tussen het leidingwerk en de radiator.
  • Een aanvulling op het centrale regelsysteem van de verwarming in een gebouw (woning, collectief woongebouw, industrieel gebouw, kantoorcomplex…).

Wat is het nut van een thermostaatcombinatie?

  • Met een thermostaatcombinatie kan de gewenste temperatuur voor elk individueel warmteafgiftesysteem (radiator, handdoekdroger, …) apart worden ingesteld. Zo heerst in elke ruimte de juiste temperatuur!

Hoe werkt het?

  • Binnenin de thermostaatkop zit een voeler die de omgevingstemperatuur meet. De vloeistof die zich in de halfharde capsule van de vloeistofvoeler bevindt, zet uit bij warmte en trekt samen wanneer het kouder wordt.
  • Op die manier wordt de thermostaatkraan hetzij opengezet, hetzij dichtgezet zodat meer of minder water circuleert in het warmteafgiftesysteem, afhankelijk van de gewenste temperatuur.