Blijf up-to date,
schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Aalberts hydronic flow control voegt bedrijfsonderdelen Comap en Flamco samen!

26 maart 2021
Nieuwigheden

Aalberts hydronic flow control voegt Comap en Flamco samen. De zusterbedrijven vullen elkaar aan op het gebied van verwarming-, koeling-, water- en solartechnologie. De samenvoeging biedt grote synergievoordelen en stelt Aalberts in staat een compleet installatieprogramma van bron tot afgifte te creëren. Daarmee versterkt zij haar positie op de internationale markt.

Comap en Flamco zijn al jarenlang zelfstandige onderdelen van Aalberts hydronic flow control. Terwijl Flamco vooral expert is in efficiënte en veilige druk- en opslagtechnologie, is Comap meer gespecialiseerdin vloerverwaming, radiatorkranen, meerlagensystemen, en uitbalancering. Samen bestrijken ze elke fase in de levenscyclus van gebouwinstallaties (verwarming, koeling en tapwater) voor woningbouw, utiliteit en industrie. “Het is een perfecte match en door de productportfolio’s op elkaar af te stemmen, verstevigen we onze marktpositie, ook op de langere termijn”, aldus CEO Maarten van de Veen van Aalberts.

Klantvoordelen

De CEO voorziet dat klanten door de samenvoeging uiteindelijk meer keuzemogelijkheden krijgen. “We bundelen de krachten van Comap en Flamco om als specialist in hydronic flow control onze klanten totaaloplossingen van bron tot afgifte op maat te kunnen bieden”, stelt hij. “De synergie moet leiden tot een verbetering van de technische prestaties van alle systemen en maximalisatie van hun rendementen, zodat afnemers en eindgebruikers energie en kosten kunnen besparen. Hiermee sluiten we de cirkel.” Contactpersonen, planningen en bestelprocedures blijven volgens hem overigens ongewijzigd.