Blijf up-to date,
schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

COMAP, erkend BEN VOORTREKKER

25 november 2014
Milieu

BEN staat voor bijna-energieneutraal. Bouwen volgens de BEN-principes wordt vanaf 2021 de standaard voor nieuwbouwwoningen in Vlaanderen, in heel Europa zelfs.

Als BEN voortrekker willen wij u informeren dat de BEN-principes standaard worden voor nieuwbouwwoningen vanaf 2021.  Het bijzondere aan BEN-woningen is dat ze weinig energie verbruiken voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De energie die nog nodig is, wordt uit groene energiebronnen gehaald. 

BEN-bouwen is vandaag al de slimste keuze! Want de extra investeringen in energiebesparende maatregelen en groene energie betalen zichzelf terug door een lage energiefactuur. Wie voorloopt op de standaard, wordt extra beloond.

Betekent dat alle nieuwbouwprojecten aan een hoge energieprestatie (E30) moeten voldoen. “K” en “E” waarden worden trapsgewijs verminderd met het zicht op 2021. Tegelijk moet de beperkte hoeveelheid energie die de bewoners nodig hebben, ter plaatse of via hernieuwbare energiebronnen opgewekt worden.

Het is dus van groot belang om de interne energieverbruiken onder controle te houden.

COMAP is uw partner en heeft concepten en producten in haar gamma die flink bijdragen in het reduceren van uw energieverbruik en helpt u mee vooruitdenken. Decennia lang is COMAP actief in het ontwerpen, produceren en innoveren van toepassingen in verwarming en sanitair.

Enkele mogelijkheden tot energiereductie: Vloerverwarming -12% , Hydraulisch balancering - 7% , energieverdeelstations -5% ….
 

Wij zijn mee!
 

Deze visie en samenwerking met COMAP kan het vertrekpunt vormen voor intelligente ontwerpen in technische gebouwuitrustingen voor verwarming en sanitair.

COMAP staat achter de BEN principes en wil samen met u de voorloper zijn. Voorloper om te informeren en te adviseren bij de projecten zodat straks uw project op weg is naar 2021.

Maak vrijblijvend een afspraak met onze adviseur die u graag de mogelijkheden zal toelichten.

Meer info over BEN bouwen