Blijf up-to date,
schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

COMAP stelt BIM-gegevens ter beschikking

COMAP stelt BIM-gegevens ter beschikking
07 juli 2017
Diensten

BIM (Building Information Modeling) is een digitaal en collaboratief proces waarmee alle gegevens van een gebouw, van het ontwerp over de exploitatie tot de afbraak, aangemaakt en beheerd kunnen worden. COMAP stelt zijn BIM-gegevens nu gratis ter beschikking op zijn website.

COMAP zet BIM-gegevens online

  • Voortaan kunt een BIM-bibliotheek voor het COMAP-gamma voor de aansluiting van meerlaagse buizen (SkinPress-perskoppelingen en MultiSkin- en BetaSkin-buizen) gratis downloaden op deze website. Deze BIM-objecten kunt u vervolgens integreren in uw digitale maquettes, waardoor de verwarmings- en sanitaire netwerken al in de ontwerpfase van een gebouw kunnen voorgesteld worden.
  • Klik hier om de BIM-bibliotheek te openen

Door het invullen van het contactformulier kunt u op de hoogte gehouden worden van de updates van de bibliotheek en van de toevoeging van nieuwe BIM-objecten aan de bibliotheek.

Wat is BIM?

  • BIM staat voor ‘Building Information Modeling’, of ‘Bouwwerkinformatiemodel’ in het Nederlands. Het biedt alle partijen die betrokken zijn bij een bouwproject de mogelijkheid om alle technische gegevens van dat project, en de impact van hun respectievelijke tussenkomsten, te delen en voor te stellen op een gezamenlijke digitale maquette. Op die manier worden alle fasen van het bouwproject geoptimaliseerd, van het ontwerp over de exploitatie tot zelfs de uiteindelijke afbraak. De digitale gegevens worden gegenereerd door de fabrikanten. Die leveren hun producten aan in de vorm van gemodelleerde databanken die gebruikt kunnen worden door softwareprogramma’s voor ontwerpers.
  • BIM ontstond zo’n 30 jaar geleden en wordt vandaag al gebruikt in verschillende landen. Het plafond is echter nog niet bereikt en steeds meer actoren uit de bouwsector raken overtuigd van de troeven ervan.

Meer weten over BIM? Lees de artikels op de CoExpert-blog:
BIM maakt zijn debuut in de bouwsector
Warm aanbevolen: BIM World Paris