Blijf up-to date,
schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

COMAP versnelt groei met 5 nieuwe filialen in Europa

27 januari 2017
Evenementen

Meer dan zestig jaar ervaring en expertise heeft de Franse industriële groep COMAP al, maar in 2016 werd de perimeter verder uitgebreid. In Spanje en het Verenigd Koninkrijk werden immers maar liefst vijf nieuwe entiteiten uit de Aalberts groep geïntegreerd. Dankzij deze filialen versterkt COMAP zijn commerciële aanwezigheid en wordt de productiecapaciteit verhoogd, onder meer door nieuwe productsegmenten (opslagvaten, kraanwerk voor keuken en badkamer en bevestigingen voor radiatoren). Als enige industriële speler die oplossingen kan bieden vanaf de warmteopwekking tot het warmteafgiftesysteem verstevigt COMAP zo zijn positie binnen de drie domeinen waarin de groep actief is: aansluiting, regeling en waterbehandeling.

In het zog van de nieuwe entiteiten komen ook nieuwe competenties en nieuwe teams mee, waardoor COMAP vandaag over bijna 900 medewerkers en vijf productiesites beschikt: drie in Frankrijk en één in Italië en Spanje. Al deze fabrieken zijn ISO 9001 gecertificeerd (en vier van hen beantwoorden aan ISO 14001). Daarnaast strekt het commerciële netwerk van de Groep zich voortaan uit over meer dan twintig landen.

Vincent GRANGIER, algemeen directeur COMAP-groep: “Dankzij deze nieuwe filialen kunnen we onze groei versnellen en staan we dichter bij onze klanten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Bovendien vergroten we zo ons aanbod en breiden we onze industriële knowhow uit naar nieuwe productsegmenten. Ten slotte zullen we ook onze partnerships uitbouwen met de industriële spelers die onze oplossingen gebruiken, vooral in Duitsland en met distributeurs in het Verenigd Koninkrijk.”

 

Sinds vijf jaar profileert COMAP zich als aanbieder van totaaloplossingen voor verwarmingsinstallaties, klimaatregeling en sanitair warm water. De uitbreiding van de perimeter met deze vijf nieuwe filialen ligt in lijn met deze strategie en stelt de Groep nog beter in staat om zijn gamma oplossingen van de generator tot het warmteafgiftesysteem te versterken. 

Sterkere aanwezigheid in Europa

  • Standard Hidraulica (Spanje)

Standard Hidraulica heeft zijn thuisbasis in Barcelona en telt 85 medewerkers. Tot het productgamma behoren een ruim aanbod aan kraanwerk voor diverse toepassingen (water, gas), alsook tal van COMAP-producten voor aansluiting en verwarming. Standard Hidraulica beschikt over een eigen studiebureau voor het ontwerp van nieuwe gedeponeerde modellen. Dat ontwikkelde onder meer het Clever-gamma: een assortiment keuken- en badkamerkranen dat op verschillende markten wordt gecommercialiseerd.

  • COMAP ISF (Spanje)

Dit 20-koppige bedrijf uit de buurt van Madrid is gespecialiseerd in het ontwerp, de productie en de commercialisering van oplossingen voor distributiecircuits van vloeistoffen in buitenomgevingen.

  • Westco (Verenigd Koninkrijk)

Westco is gevestigd in de buurt van Manchester en stelt 74 personen tewerk. Vanuit het logistieke centrum worden verwarmings- en loodgieterijproducten gecommercialiseerd bij professionele verdelers in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Uitgebreid gamma oplossingen van de warmtebron tot de warmteafgifte

De COMAP-groep is een vaste waarde op het vlak van verwarming, sanitair, klimaatregeling en loodgieterij. Dankzij die expertise biedt de Groep een brede waaier aan oplossingen aan die het volledige proces van de warmteopwekking tot de warmteafgifte omvatten. Door hun kwaliteit en hun relevantie zijn verschillende producten uit het COMAP-gamma vandaag uitgegroeid tot belangrijke referenties voor de bouwprofessional (SAR, SUDO, Senso, …).

De COMAP-groep beschikt naast een allesomvattend gamma aansluit- en regeloplossingen ook over waterbehandelingsoplossingen. Deze drie complementaire productfamilies garanderen efficiënte installaties en een snelle en kwalitatieve uitvoering van de werken.

Over COMAP

De COMAP-groep: toonaangevende fabrikant van energie-efficiënte oplossingen van de warmteopwekking tot de warmteafgifte in gebouwen. 

Al meer dan 60 jaar bevestigt COMAP zijn expertise op het gebied van loodgieterij en klimaatbeheersing. De aansluit- en regeloplossingen van COMAP beperken het globale energieverbruik van gebouwen en optimaliseren tegelijk het comfort en de veiligheid. COMAP brengt eveneens waterbehandelingsproducten en een uitgebreid gamma kranen en mengkranen op de markt.

COMAP is bijgevolg de enige industriële ontwerper en fabrikant met internationale draagwijdte die een volledig gamma oplossingen kan bieden van de warmteopwekking tot de warmteafgifte: een breed en innoverend gamma, ontwikkeld en geproduceerd in Europa in de studiebureaus en fabrieken van de groep (Frankrijk, Italië, Duitsland en Spanje). Het beantwoordt aan alle eisen van de markt et laat toe op zeer efficiënte manier hoog presterende en duurzame verwarmings-, airconditioning- en sanitaire installaties te verwezenlijken.

Als Franse industriële groep met internationale aanwezigheid en een commercieel netwerk in meer dan 20 landen stelt COMAP over ongeveer 900 medewerkers tewerk en is het een onderdeel van de groep Aalberts, waarvan de omzet in 2015 2,475 miljard euro bedroeg.