Blijf up-to date,
schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

COMAP verwerft activa en technologie van start-up QIVIVO

22 oktober 2018
Nieuwigheden

COMAP neemt de activa en de technologie van de in Nantes gevestigde start-up QIVIVO over. Deze overname laat COMAP toe om stappen te zetten in de optimalisatie van het comfort en het welzijn in woningen. Zo worden connectiviteit en artificiële intelligentie vaste aandachtspunten bij de ontwikkeling van nieuwe oplossingen en de verbetering van bestaande oplossingen.

 


Innovatieve oplossingen ontwikkelen met oog voor comfort

 


Na verschillende maanden met QIVIVO samengewerkt te hebben aan Smart Home – de autonome verwarmingsoplossing van COMAP – neemt COMAP de technologie van de start-up uit Nantes over.
QIVIVO werd opgericht in 2012 en kon zich al snel onderscheiden met intelligente thermostaten die zowel het comfort optimaliseren als het energieverbruik verlagen. De start-up viel reeds meermaals in prijzen en werd in 2015 op de Klimaatconferentie van Parijs geprezen als ‘groene start-up’.
De teams van het artificiële intelligentieplatform van QIVIVO gaan aan de slag in het nieuwe Smart Lab van COMAP in Nantes. Zij worden verantwoordelijk voor het waarborgen van de kwaliteit van de dienstverlening aan de klanten en de gebruikers van de intelligente QIVIVO-thermostaten. Daarnaast zullen ze waken over de continuïteit van de functionele evoluties van de oplossing.
De overname geeft COMAP ook de kans om bij de ontwikkeling van zijn verwarmings- en sanitaire oplossingen meer rekening te houden met connectiviteit en artificiële intelligentie. Deze slimme technologische evoluties zullen alle klanten en gebruikers van de oplossingen van COMAP en QIVIVO nog meer comfort bieden.