Blijf up-to date,
schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Zelfregulerende AutoSar-thermostaatkranen in Pairi Daiza

Zelfregulerende AutoSar-thermostaatkranen in Pairi Daiza
29 juni 2017
Diensten

In dierenpark Pairi Daiza werden de nieuwe gebouwen van de maki’s onlangs uitgerust met zelfregulerende AutoSar-thermostaatkranen en Senso-thermostaatkoppen.

Meer comfort voor maki’s dankzij AutoSar en Senso

Sinds dit jaar zijn de maki’s en de vari’s van Pairi Daiza te bewonderen in hun nieuwe onderkomen dat speciaal voor hen werd ingericht. Om de temperatuur in de nieuwe gebouwen af te kunnen stemmen op de natuurlijke habitat van de maki’s, rustte COMAP de radiatoren uit met zelfregulerende AutoSar-thermostaatkranen en Senso-thermostaatkoppen.

Dankzij deze ingreep kan de temperatuur in beide gebouwen het hele jaar door constant op 21°C gehouden worden en kunnen de maki’s in optimale omstandigheden leven. Door het gebruik van de zelfregulerende AutoSar-thermostaatkranen werd ook de uitbalancering van het verwarmingscircuit vereenvoudigd en werd de interventietijd van installateur Michel CCS in de gebouwen beperkt.

Het is niet de eerste keer dat COMAP voor een hoger comfort van de dieren zorgt in Pairi Daiza. In het verleden werd het vloerverwarmingssysteem bijvoorbeeld al geïnstalleerd in het pandacomplex om te vermijden dat de theeplanten zouden bevriezen. Ook het rustverblijf van de olifanten wordt verwarmd met oplossingen van COMAP.

Meer weten over de thermostaatoplossingen van COMAP? Lees dan onderstaande artikels op de CoExpert blog:

Wat is een zelfregulerende thermostaatkraan?

Thermostatisering: werking en voordelen