Blijf up-to date,
schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Garage Renga

chauffage-sol-Biofloor-COMAP
Kerngegevens
 • Plaats 
  Charleroi, België
 • Start werf 

2014

 • Duurtijd werf 
  2 weken
 • Oppervlakte 
  765 m²
 • Aantal gebouwen 
  1

Objectief van het project

Bouw van een showroom en bureaus met verwarming op lage temperatuur. Het aangeboden systeem in vloerverwarming waarborgt een verwarming op lage temperatuur. Het systeem dat gekozen werd is een Tacker plaatsing van de vloerverwarming op een chape in PU-schuim. De vloerverwarming wordt aangevoerd met een pompgroep die op zijn beurt verbonden is met een condenserende gaswandketel. Het hele systeem van buizen en koppelingen tussen de ketel, de pompgroep en de collector voor vloerverwarming gebeurt via multilagen buizen en bijhorende SkinPress perskoppelingen van COMAP.

De COMAP oplossing

Na grondige analyse van het project door het intern studiebureau van COMAP werd een gedetailleerd legplan voorgelegd aan de installateur. Hier werd o.a. rekening gehouden met de koudebruggen door de grote vensters in de showroom. Om deze koudebruggen op te vangen berekende het studiebureau een legstramien van 10 in plaatse van 15 in de gevoelige zones.
De aanvoer van de collectoren gebeurt met het meerlagensysteem Skin die tot een diameter 50 gaat.

Het brede assortiment aan aansluit₋ en regelaansluitoplossingen COMAP biedt een globale oplossing en een systeemgarantie op het volledig systeem van de ketel tot de warmtebron opgenomen in de garantie.
 

Wat denkt de professionalCLIMATEC : Jérémy Iurman – bedrijfsleider installatiebedrijf 


« Het was meer dan een project, dit werf was een leuk avontuur waar COMAP een heel grote rol heeft gespeeld van het begin tot het einde. Ik wil het studiebureau van COMAP bedanken voor de verschillende aanpassingen die ze hebben moeten doen en de vertegenwoordigers  die mij de steun en de technische ondersteuning gaven zodra het nodig was.

 • Installateur : Climatec - Charleroi
 • Studiebureau : COMAP – Intern studiebureau

Onze meest recente referenties

Renovatie Sint-Niklaaskerk Westkapelle

Heropbouw van de kerk, na brand in 2013.
Lees verder  >

Complete renovatie van appartement

Complete renovatie van appartement
Lees verder  >

Complete renovatie van boerderij

Complete renovatie van een oude boerderij van meer dan 100 jaar met moderne verwarmingstechnieken.
Lees verder  >