Blijf up-to date,
schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Tomatenkwekerij Den Berk

Serres Den Berk
Kerngegevens
 • Plaats
  Merksplas, België
 • Start werf
  2014
 • Duurtijd werf 
  3 maanden
 • Oppervlakte
  20 hectare serres, nieuwbouw burelen
 • Aantal gebouwen
  1

Objectief van het project

Het doel van dit project was om een CV installatie op te bouwen, waar er als warmtebron gebruik wordt gemaakt van het bestaande netwerk aan het plafond van de serres. Hierdoor loopt er warm water van 90° C dat opgewekt is via een biomassa installatie. Dit buizennetwerk vormt de warmtebron in plaats van standaard verwarmingssystemen met ketel/warmtepomp. De oplossing lag erin om via een platenwisselaar te werken zodat dit water niet in contact komt met het nieuwe CV circuit in de uitbreiding burelen/kantine/kleedkamers van het personeel.

Pompgroepen zorgen voor de snelle, geïsoleerde en correcte opdeling in verschillende secundaire circuits, namelijk vloerverwarming, radiatoren en sanitaire boiler. Alle gegalvaniseerde en koperen leidingen zijn afkomstig van COMAP, alle kunststof buizen zijn afkomstig van een dochteronderneming van Aalberts.

De COMAP oplossing

Pompgroepen met groot en uitgebreid gamma. Bijvoorbeeld 2 verschillende A-label pompen aangeboden op deze werf, zowel Grundfos Alpha 2 als Wilo Stratos Para in de menggroepen. Deze laatsten hebben een grotere opvoerhoogte, wat nodig was om bepaalde afstanden af te leggen. Mooi voorbeeld van de beugels waarin een collector hangt, die 9 cm vd muur afspringt en hierdoor plaats maakt voor het leidingwerk dat achter door kan gaan. Zeer compacte manier van werken. Ook het voordeel van onderaansluitingen op de collector hier toont aan dat we in dit voorbeeld 2 kringen onderaan kunnen aansluiten en dus aanzienlijk wat plaats winnen.

 • Installateur : Verheyden (Essen -  België)
 • Studiebureau : Interne studiedienst Verheyden

Onze meest recente referenties

Renovatie Sint-Niklaaskerk Westkapelle

Heropbouw van de kerk, na brand in 2013.
Lees verder  >

Complete renovatie van appartement

Complete renovatie van appartement
Lees verder  >

Complete renovatie van boerderij

Complete renovatie van een oude boerderij van meer dan 100 jaar met moderne verwarmingstechnieken.
Lees verder  >